ETC Coin Neden Yükseliyor? ETC Coin Fiyatı Ne Olur?

ETC Coin Neden Yükseliyor? ETC Coin Fiyatı Ne Olur?

Ethereum Classic son 1 haftada %80’den fazla artış göstererek dikkatleri üzerine çekti. ETC’nin artışının en önemli sebeplerinden biri Ethereum’un son 1 haftadaki %15’lik artışı. 2021’nin nisan ayında başlayan ETC’nin muazzam rallisinde yaklaşık %500’lük bir artış gösteren ETC fiyatını 180 dolara kadar yükseltmişti. şu an ETC ATH seviyesinden %72 aşağıda bulunuyor.

ETC, Ethereum’un proof of Stake’e geçme planının açıklanmasıyla yükselişe geçti ve son 1 haftada %100 artış gösterdi. ETC’nin yükselişe geçeceğini 19 dolarda paylaşmıştık şu an fiyatı 40 doların üzerinde seyrediyor. 2021 boğa piyasasında 167 dolara kadar yükselen ETC Ethereum harekete geçtikten sonra yükselişe başladı.

Eylül 2022’de gerçekleşmesi beklenen Ethereum Merge’inin ardından madencilerin yeni gözdesi Ethereum Classic olacaktır bu da ETC’nin fiyatında ekstra bir artışa sebep olabilir. ETC için kritik direnç seviyeleri ise 45, 52 ve 57 dolar.

ETC bu yükselişi ile market değerini 6 milyar dolara sıralamadaki yerini ise 27’ye yükseltti. ETC yükselişinin Ethereum fiyatı ile ciddi bir korelasyona sahip olduğunu söyleyebiliriz. 2021’nin mayıs ayında ETC’nin dev rallisinden önce ETH’nin artışı gerçekleşmişti. Ethereum’da ve genel piyasaya bir düşüş olmadığını sürece ETC’nin artışı devam edecek gibi görünüyor. Yeni bir ATH gelebilir mi söylemek zor fakat kritik seviyeleri aşması durumunda 100 doları görmesi sürpriz olmaz.

Ethereum’un Proof of Stake’e geçmesiyle madencilerin Ethereum Classic’e geçmesi söz konusu bu da uzun vadede ETC’nin fiyatına olumlu etki edebilecek faktörlerden biri. Ayrıca ETC’nin arz dağılımı oldukça homojen. Top 10 cüzdanda
arzın sadece %25’i bulunuyor bu oldukça düşük bir oran. Özellikle Meme tokenlerinde bu oran %90’a kadar çıkabiliyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir

↓↓↓ Güncel Haberler ve Fırsatlar İçin Bizi Twitter ve Telegramdan Takip Edin ↓↓↓