Solana Kripto Dünyasında Visa Olabilir

Solana Kripto Dünyasında Visa Olabilir

Düşük işlem ücretleri, işlem hızı ve işlem kapasitesiyle ön plana çıkan Solana Bank Of Amerika’ya göre kripto varlık dünyasının Visa’sı olabilir. Geçtiğimiz günlerde Solana Vakfı üyesi Lily Liu ile görüşen Bank Of Amerika Solana’nın avantajlarından bahsetti.

Solana’nın işlem kapasitesi Visa’ya oranla hayli yüksek Solana saniyede 50 bin işlem yapabiliyorken Visa 1700 işlem gerçekleştirebiliyor. Solana piyasaya girdiğinden beri 50 milyardan fazla işlem gerçekleştirdi. Visa ise eylül ayında sonra eren yılda 164.7 milyar işlem gerçekleştirdi. 11 milyar dolar varlığın kilitli olduğu Solana ekosisteminde yaklaşım 5.7 milyon NFT basıldı.

Rakiplerine göre daha az merkeziyetsiz olan Solana ölçeklenebilirlik açısından çok daha üstün. Merkeziyetsizliğe ve güvenliğe öncelik veren Ethereum’un işlem ücretleri yüksekliği rakiplerinin fiyatlarının artmasına sebep oldu.

Kasım ayında 259 dolar ile ATH seviyesine ulaşan Solana o günden bu yana ETH karşısında %30, Bitcoin karşısında ise %17 değer kaybetti. Bank of Amerika’nın açıklamaları ve Ethereum’un gas ücretleri sorunu sebebiyle Solana tekrar bir ralliye başlayabilir. Aralık ve Ocak ayında düşüşe geçen bitcoin fiyatından oldukça fazla etkilenen SOL, olası bir Bitcoin yükselişinde yeni ATH seviyelerini görebilir.

↓↓↓ Güncel Haberler ve Fırsatlar İçin Bizi Twitter ve Telegramdan Takip Edin ↓↓↓