Bu Veriler Ethereum Rallisini İşaret Ediyor

Bu Veriler Ethereum Rallisini İşaret Ediyor

Son günlerde Bitcoin Karşısında yükselişe geçen Ethereum Londra Hard Fork’u yaklaşırken bitcoin düşerken de yükselişini sürdürüyor. 4 ağustosta Londra Hard Forku ile Proof of Stake’e geçiş yapacak olan Ethereum’un bu süreci tamamlaması Vitalik Buterin’e Göre en iyi ihtimalle 2021 sonu veya 2022’nin başı. ETH2 ile madencilerin elde edeceği gelir düşecek ve Ethereum ortaya çıkan arzı 10 kat düşeceği için satış baskısında bir azalma olacak. Ayrıca transfer ücretlerinin de ciddi oranda düşecek olması Ethereum ekosistemindeki DeFi’lerin daha da değerlenmesine dolayısıyla Ethereum’un değerlenmesine yol açabilir.

Bitcoin’in 42 bin doların üzerine çıkışından sonraki düşüşü Ethereum fiyatını etkilemedi. Yükselişine devam eden Ethereum’un arzı borsalarda azalmaya devam ediyor. Glassnode verilerine göre geçen hafta 500 milyon dolarlık Ethereum borsaları terk etti. Bir önceki hafta da 597m dolarlık ETH çıkışı olmuştu. Crypytoquant’ın ETH borsa reservleri de düşmeye devam ediyor. ETH Fiyatı ile olan ters korelasyonunu net bir şekilde görülüyor.

ETH arzın düşmesini sağlayan başka bir veri ise ETH kontratında kitlenmiş 16,756 milyar dolarlık Ethereum. Kilitlenen ETH miktarı sürekli bir artış gösteriyor.

ETH/BTC paritesine baktığımızda ise günlük grafikte 29 temmuzdan bu yana Eterehum’un bitcoin karşısında %15 arttığını görüyoruz. BTC karşısındaki ATH’si 0.082 BTC’den hala çok uzak olan ETH’nin BTC değeri şu an 0.0658. Bu artış, Bitcoin fiyatında ani bir düşüş olmaz ise Londra Hard Forkuna Kadar sürebilir. Ethereum’un Proof of Work’tan Prof of Stake’e geçişi oldukça uzun bir süreç olup ne kadar süreceği bilinmiyor. Başlangıcın 2021 sonu veya 2022 başı olması bekleniyor.

↓↓↓ Güncel Haberler ve Fırsatlar İçin Bizi Twitter ve Telegramdan Takip Edin ↓↓↓