2021 İkinci Çeyrekte Kazandıran Kripto Paralar

2021 İkinci Çeyrekte Kazandıran Kripto Paralar

2021’in ilk çeyreği kripto paralar adına kazançlı olsa da ikinci çeyrekte kazandıran kripto para sayısı bir hayli az. İlk 20 kripto para içerisinde yalnızca %21 ile XRP, %18.69 ETH ve %16.19 ile ADA kazandırdı.

Mayıs ayındaki büyük düşüşten sonra Bitcoin %50 den fazla değer kaybederken 2. çeyrekteki zararı %40 oldu. İkinci çeyrekteki bu büyük düşüş küçük yatırımcıyı adete piyasaya küstürdü. Kurumsal firmalar da bu dönemde bitcoin alımını azaltırken bazıları da satış yaptı.

2021 İkinci çeyrekte En çok Düşüş gösteren Grayscale’in portföyüne ekledikten sonra büyük çıkış gösterdikten sonra %68 değer kaybeden Filecoin oldu.

%34 ile AAVE -%31 ile UNI gibi DeFi Coinleri de düşüşten en fazla etkilenen altcoinlerden oldu. 2. Çeyreğin bir bölümünde altcoin boğası olduğu için altcoinlerin çoğu bitcoinden daha az düştü. İkinci çeyrekte bitcoin dominansının düşmeye başladığı dönemler altcoinlerdeki artış olduğu için bitcoine göre daha az değer kaybetmiş görünse de ATH seviyelerini göz önüne aldıgımızda bitcoinden çok daha fazla düştüklerini anlayabiliriz.

İkinci Çeyreğin nispeten daha iyi performans gösteren altcoinleri arasında –%2.27 ile BCH, -%6.29 ile YFI, Son dönemdeki anlaşmalarıyla çıkış sağlayan -%13 ile EOS bulunuyor.

Teknik analiz verileri ve zincir üstü veriler şu an akümülasyon evresinde olduğumuzu gösteriyor. Düşük hacim nedeniyle volatilite de düştü ve piyasada büyük iniş çıkışlar olmuyor.

↓↓↓ Güncel Haberler ve Fırsatlar İçin Bizi Twitter ve Telegramdan Takip Edin ↓↓↓