ENS Coin Nedir? ENS Coin Nasıl Alınır?

ENS Coin Nedir? ENS Coin Nasıl Alınır?

ENS(Ethereum Name Servise) Ethereum blok zincirine üzerinde dağıtılmış açık ve genişletebilir bir adlandırma domain hizmetidir. ENS’nin görevi, ‘vitalik.eth’ gibi insan tarafından okunabilen isimleri Ethereum adresleri, diğer kripto para birimi adresleri, içerik karmaları ve meta veriler gibi makine tarafından okunabilen tanımlayıcılarla eşlemektir.

ENS, blok zincir üzerinde en fazla entegre olmuş isim standartıdır. 318 entegrasyonu, 157 bin sahibi, 411 bin farklı isim bulunmaktadır. Kullanıcılar tüm adreslerini ENS ile saklayabilir, herhangi bir token veya NFT almak için de ENS kullanabilir. Ayrıca ENS kendi geleneksel web site isimleri olan .com, .org, .app, .io gibi alan adlarını da destekler. Sahip oldukları alan adlarını ENS’ye aktarabilirler.

Son dakika gelişmeler ve fırsatlardan haberdar olmak için bizi Telegram ve Twitter‘dan takip edebilirsiniz.

ENS’nin diğer bir özelliği ise sansüre dayanıklı olması. Diğer web siteleri merkezi olduğu için kapatılabilir veya engellenebilirken ENS web sitelerinin kontrolü kullanıcıdadır. Kullanıcılar  Web sitelerine IPFS’ye yükleyerek ENS adlarıyla erişebilirler.

Kullanıcılar ENS ile Etheruem blok zincirinde sonu .eth ile biten alan adları satın alıyor. Bu alan adları şu an sadece takas amacıyla kullanılabilirken ileride değerlenebileceğini düşündükleri için yoğun talep gösteriyorlar. ENS alan adları tıpkı bir NFT gibi kripto para cüzdanında tutulabiliyor veya OpenSea gibi NFT marketlerinde satılabiliyor.

ENS Token Nereden Alınır?

Toplam arzı 100 milyon adet olan ENS Tokeninin %80’i 3 kontrat adresinde bulunuyor. Sonrasında %0.6 ile OKEx borsasında ve %0.08 de Uniswap Borsasında bulunuyor. Arz dağılmı kontrat adresleri dışında homojen. ENS Tokeni Ethereum projesi olduğu için Etheruem fiyatıyla ilişkili olarak dalgalanmalara görülebilir. ENS domain adresleri kullanılmaya başlanırsa ENS’nin fiyatı gelecekte oldukça artabilir. ENS Tokeninin fiyatı şu an 69.44 dolar 1 milyar market market değeri ile 124. sırada bulunuyor ENS Binance borsasında listelendikten sonra %60 yükseldi. ve fiyatı şu an 69.44 dolar.
İlk Önce Uniswap’ta listelenen ENS daha sonra Gateio Bybit, MXC Borsalarında listelendikten sonra Binance borsasında da listelendi. Coinleri Binance Borsasında listelenmeden önce almak için Bu linkten Gateio Borsasına üye olarak 1000’den fazla coini satın alabilirsiniz.

↓↓↓ Güncel Haberler ve Fırsatlar İçin Bizi Twitter ve Telegramdan Takip Edin ↓↓↓